Will There Be Enough Room?

Some key general requirements in the National Electrical Code (NEC) address minimum working spaces around equipment, equipment markings and underground conduit installation depths. The authority having jurisdiction (AHJ) has significant interpretation and approval responsibilities. The NEC establishes minimum requirements.

1. According to the NEC, which of the following has the responsibility for interpreting the rules of the NEC and granting special permission?

Correct Answer: AHJ

2. The minimum width of the required working space directly in front of a panelboard shall not be less than 30 inches, and this width does not have to be centered on the equipment.

Correct Answer: True

3. Reconditioned equipment is required to be marked with the ________ by which the organization responsible for the reconditioning can be identified, along with the date of the reconditioning.

Correct Answer: Any of the above

4. In all cases, the working space about electrical equipment shall permit at least a ________-degree opening of hinged doors or panels.

Correct Answer: 90

5. What is the minimum working space required in front of a switchgear lineup if the applied voltage is 12,470 volts and there is a grounded surface in front of the switchgear?

Correct Answer: 5 feet

6. What is the largest size copper grounding electrode conductor required for a direct current system if the grounding electrode is a concrete-encased electrode?

Correct Answer: 4 AWG

7. What is the minimum burial depth required for rigid metal conduit installed under a parking lot?

Correct Answer: 24 inches

8. North American Standard Pipe Taper (NPT) threaded entries into explosion-proof equipment shall be made up with not less than ________ threads fully engaged.

Correct Answer: 5

9. For a motor with a service factor of 1.15, a separate overload protective device shall not exceed ________ of the motor nameplate current rating.

Correct Answer: 125%

10. Where underground conduits enter the bottom of a switchboard, they shall not rise more than ________ above the bottom of the enclosure.

Correct Answer: 3 inches

Advertisement

Advertisement

Advertisement

featured Video

;

Vive Pico Wireless Remote

The Pico wireless remote is easy to install, it can be wall-mounted or mounted to any surface, and includes a ten-year battery life. See how this wireless wall control makes it simple to add lighting control wherever you need it.

Advertisement