Quiz : Premises Cabling Design
Premises cabling began when local area networks (LANs) moved to twisted-pair cabling; it became popular when standardized by TIA 568 and evolved with increasing network speeds. How well do you know the design and installation rules?
Created By : Jim Hayes
1. TIA 568 standards, including network architectures and cable lengths, were derived from _______.
1) A. Intense industry debates
2) B. New research from standards committee members
3) C. IEEE Ethernet standards
4) D. AT&T designs for telephone private switches and cabling (PBXs)
Your Answer : D. AT&T designs for telephone private switches and cabling (PBXs)
Correct Answer : D. AT&T designs for telephone private switches and cabling (PBXs)
Answer is : Correct.
2. TIA 568 limits unshielded twisted-pair (UTP) cables to _______ meters total length, including a maximum of _______ meters of flexible patchcords.
1) A. 100, 10
2) B. 90, 10
3) C. 100, patchcords can be as long as needed
4) D. There are no length limits.
Your Answer : D. There are no length limits.
Correct Answer : A. 100, 10
Answer is : Incorrect.
3. The connector used for all UTP cables is an RJ-45.
1) True
2) False
Your Answer : False
Correct Answer : False
Answer is : Correct.
4. Category-rated UTP cables are specified by performance to allow _______.
1) A. Choosing a proper cable for the speed of the network
2) B. One to run longer distances with higher performance cables
3) C. More link connections in higher performance cables
4) D. Easier installation without worrying about connectors affecting performance
Your Answer : D. Easier installation without worrying about connectors affecting performance
Correct Answer : A. Choosing a proper cable for the speed of the network
Answer is : Incorrect.
5. Fiber optic cable is often used for network backbones because _______.
1) A. It allows longer backbone runs
2) B. It is immune to electrical interference
3) C. It has more bandwidth for higher speeds and upgrades
4) D. All of the above
Your Answer : D. All of the above
Correct Answer : D. All of the above
Answer is : Correct.
6. One should not mix UTP and fiber optic cable in the same cable tray because _______.
1) A. Copper cable is not flame retardant
2) B. The copper cable is much heavier and can crush the fiber optic cable
3) C. The copper cable can interfere with signals in the fiber optic cable
4) D. It makes it hard to identify cables when testing
Your Answer : D. It makes it hard to identify cables when testing
Correct Answer : B. The copper cable is much heavier and can crush the fiber optic cable
Answer is : Incorrect.
7. Fiber optic cable is often not used for network connections directly to the desktop because _______.
1) A. Network devices have free UTP connections, and fiber requires a converter
2) B. Many users think fiber is more expensive and hard to install
3) C. Fiber requires a different architecture to be cost-effective
4) D. All of the above
Your Answer : D. All of the above
Correct Answer : D. All of the above
Answer is : Correct.
8. Special wide J-hooks should be used to support all low-voltage cables because _______.
1) A. They are designed to support the heavy weight of the cables
2) B. They are big and make it easier to add more cables later
3) C. They protect low-voltage cables from damage due to kinking
4) D. They can be attached to suspended ceiling brackets
Your Answer : C. They protect low-voltage cables from damage due to kinking
Correct Answer : C. They protect low-voltage cables from damage due to kinking
Answer is : Correct.
9. Internet protocol devices, such as wireless access points, CCTV cameras and building security or automation systems, can use structured cabling if _______.
1) A. The structured cabling is designed, installed and tested according to the standards
2) B. The cabling is tested and approved by the device manufacturer
3) C. The cabling is rated at least Cat 6
4) D. The cabling has been tested for the latest version of power over Ethernet (POE)
Your Answer : D. The cabling has been tested for the latest version of power over Ethernet (POE)
Correct Answer : A. The structured cabling is designed, installed and tested according to the standards
Answer is : Incorrect.
10. Installing prestandard cable such as the new proposed Cat 8 cable means _______.
1) A. You will have the ability to upgrade to future networks easily
2) B. Your cabling will be compliant with TIA 568 when the standard is completed
3) C. Your cabling will support all previous hardware designed for UTP cabling
4) D. You are gambling that the hardware available today will meet the requirements of the final standard
Your Answer : D. You are gambling that the hardware available today will meet the requirements of the final standard
Correct Answer : D. You are gambling that the hardware available today will meet the requirements of the final standard
Answer is : Correct.
Total Questions in Quiz : 10, 60% Correct
Quiz ArchivesRetake the Quiz