Quiz : Outside Plant Aerial Fiber Optic Cables
Last month’s quiz was about underground outside plant (OSP) cables. This month, let’s look at choosing and installing aerial cable and see how well you understand them.
Created By : Jim Hayes
1. The biggest issue with aerial cable design is to ensure the cable is able to withstand the _______ over the long term.
1) A. Tension on the cable
2) B. Weight
3) C. Wind
4) D. Ice and rain
Your Answer : A. Tension on the cable
Correct Answer : A. Tension on the cable
Answer is : Correct.
2. If the cable is not self-supporting, it is usually installed by _______.
1) A. Lasting it to a messenger wire or another cable
2) B. Using special hooks on every pole
3) C. Connecting it to the fiber strength member at every pole
4) D. Placing more poles close together
Your Answer : A. Lasting it to a messenger wire or another cable
Correct Answer : A. Lasting it to a messenger wire or another cable
Answer is : Correct.
3. All dielectric self-supporting (ADSS) cable is strong enough to install aerially without other support if spans are within the cable’s limits and you use the proper mounting hardware from the manufacturer.
1) True
2) False
Your Answer : True
Correct Answer : True
Answer is : Correct.
4. What type of aerial cable has a built-in messenger wire for support?
1) A. Loose tube cable
2) B. Distribution cable
3) C. Figure 8 cable
4) D. Breakout cable
Your Answer : C. Figure 8 cable
Correct Answer : C. Figure 8 cable
Answer is : Correct.
5. In a hybrid-fiber coaxial CATV system, it is common to lash the CATV fiber cable to _______.
1) A. Electrical wires
2) B. Telephone wires
3) C. Coaxial CATV cable
4) D. Nylon messengers
Your Answer : C. Coaxial CATV cable
Correct Answer : C. Coaxial CATV cable
Answer is : Correct.
6. Most splicing on aerial cables is done _______.
1) A. From a bucket truck
2) B. With the splicer climbing the poles
3) C. In a tent over the cables
4) D. On the ground in a splice trailer
Your Answer : C. In a tent over the cables
Correct Answer : C. In a tent over the cables
Answer is : Correct.
7. Aerial cable, being above the ground, does not generally require protection from _______.
1) A. Rodents
2) B. Moisture
3) C. Temperature extremes
4) D. Accidental damage
Your Answer : D. Accidental damage
Correct Answer : A. Rodents
Answer is : Incorrect.
8. Attempts to install high-voltage cables with fiber inside the wires proved to be unfeasible.
1) True
2) False
Your Answer : False
Correct Answer : False
Answer is : Correct.
9. When planning for an aerial installation, one needs to _______.
1) A. Add longer lengths of cable for splicing or termination
2) B. Get permission from the pole owner
3) C. Expect to pay rent to use the poles for your cable
4) D. All of the above
Your Answer : D. All of the above
Correct Answer : D. All of the above
Answer is : Correct.
10. Safety is critical when working on aerial installations. One needs to be aware of and trained in _______.
1) A. Climbing poles
2) B. Working under equipment and cable
3) C. Avoiding all electrical cable
4) D. All of the above
Your Answer : D. All of the above
Correct Answer : D. All of the above
Answer is : Correct.
Total Questions in Quiz : 10, 90% Correct
Quiz ArchivesRetake the Quiz