Quiz : Outside Plant Buried Fiber Cables
Installing optical fiber outdoors can be done by burying cable, placing aerial cable on poles or installing submarine cable underwater. Let's focus on placing cables underground and see how well you understand the process.
Created By : Jim Hayes
1. Underground cable refers to a cable that is __________.
1) A. Buried in a trench
2) B. Pulled in underground conduit or ducts
3) C. Armored
4) D. Waterproof
Your Answer : B. Pulled in underground conduit or ducts
Correct Answer : B. Pulled in underground conduit or ducts
Answer is : Correct.
2. Direct-buried cable refers to a cable that is __________.
1) A. Buried in a trench
2) B. Pulled in underground conduit or ducts
3) C. Armored
4) D. Waterproof
Your Answer : A. Buried in a trench
Correct Answer : A. Buried in a trench
Answer is : Correct.
3. Cable should be buried at a depth __________.
1) A. Local building codes require
2) B. Deep enough to prevent easy dig-ups
3) C. Determined by other cables with conflicting routing
4) D. Any or all of the above
Your Answer : D. Any or all of the above
Correct Answer : D. Any or all of the above
Answer is : Correct.
Microtrenching refers to cables _________.
1) A. Buried in grooves sawed in roadways
2) B. Placed in small ducts inside conduit
3) C. Pulled in ducts poured inside concrete
4) D. Connecting microcomputers
Your Answer : A. Buried in grooves sawed in roadways
Correct Answer : A. Buried in grooves sawed in roadways
Answer is : Correct.
5. Direct-buried cables generally have armor to prevent rodent damage and to __________.
1) A. Make the cable strong enough to pull
2) B. Stiffen the cable
3) C. Prevent damage from the material used to fill the trench
4) D. Allow the cable to be made smaller in diameter
Your Answer : C. Prevent damage from the material used to fill the trench
Correct Answer : C. Prevent damage from the material used to fill the trench
Answer is : Correct.
6. Underground or buried cables need __________ to facilitate location.
1) A. Cable marker signs
2) B. Conductive location tape buried above the cable
3) C. GPS coordinates
4) D. Any or all of the above
Your Answer : D. Any or all of the above
Correct Answer : D. Any or all of the above
Answer is : Correct.
7. Splices for underground cables can be __________.
1) A. Buried underground in splice closures
2) B. Placed in vaults buried on the cable route
3) C. Placed in pedestals above ground
4) D. Any or all of the above
Your Answer : D. Any or all of the above
Correct Answer : D. Any or all of the above
Answer is : Correct.
8. The most common cause of underground cable failure is __________.
1) A. Lightning
2) B. Gophers
3) C. Earthquakes, volcanoes, and other natural disasters
4) Backhoe fade
Your Answer : Backhoe fade
Correct Answer : Backhoe fade
Answer is : Correct.
9. Restoring direct-buried cables that have been cut and/or damaged requires pulling the cable ends toward the fault location and resplicing the fibers in a new enclosure.
1) True
2) False
Your Answer : True
Correct Answer : False
Answer is : Incorrect.
10. When installing direct-buried or underground cables, the first thing you should do is __________.
1) A. Inspect the work site
2) B. Rent the heavy equipment you need
3) C. Decide what kind of cable to order
4) D. Call 811 or go to www.call811.com
Your Answer : A. Inspect the work site
Correct Answer : D. Call 811 or go to www.call811.com
Answer is : Incorrect.
Total Questions in Quiz : 10, 80% Correct
Quiz ArchivesRetake the Quiz