Quiz : Category 8? Are We Kidding?
I checked my records, and it has been six and a half years since I last wrote a quiz about a proposal for a new performance category of unshielded twisted-pair (UTP) cabling in Telecommunications Industry Association (TIA) standards committees. Well, it’s time to do it again. There are proposals for another UTP category, Category 8. As of this writing, the committees are just getting started on what’s likely to be some lively discussions. Have you heard the news?
Created By : Jim Hayes
1. Category 8 is being proposed for networks of what bit rates?
1) A. 1 gigabit per second (Gbps)
2) B. 10 Gbps
3) C. 40 Gbps
4) D. 100 Gbps
Your Answer : D. 100 Gbps
Correct Answer : C. 40 Gbps
Answer is : Incorrect.
2. The networks intended for use with Cat 8 are ________.
1) A. Local area network (LAN) backbones
2) B. Fiber to the curb connections to homes
3) C. Wireless access points
4) D. Data center connections
Your Answer : D. Data center connections
Correct Answer : D. Data center connections
Answer is : Correct.
3. Cat 5e is rated for 100-megahertz (MHz) frequencies, Cat 6a for 500 MHz. What is the proposed rating for Cat 8?
1) A. 750 Mhz
2) B. 1 gigahertz (GHz)
3) C. 2 GHz
4) D. 5 GHz
Your Answer : C. 2 GHz
Correct Answer : C. 2 GHz
Answer is : Correct.
4. No networking standard is now defined that would require Cat 8. That would be the responsibility of the Institute of Electrical and Electronics Engineers Ethernet committee.
1) True
2) False
Your Answer : False
Correct Answer : True
Answer is : Incorrect.
5. International standards now include cabling called “Cat 7” and “Cat 7a,” but they were not considered because they ________.
1) A. Do not have adequate bandwidth for the intended applications
2) B. Are shielded cables
3) C. Are not compatible with the standard modular eight-pin connector
4) D. Are too expensive
Your Answer : D. Are too expensive
Correct Answer : A. Do not have adequate bandwidth for the intended applications
Answer is : Incorrect.
6. Cat 8 is intended to be an alternative to other existing cabling solutions that include ________.
1) A. Coaxial cable
2) B. Multimode fiber
3) C. Single-mode fiber
4) D. All of the above
Your Answer : D. All of the above
Correct Answer : D. All of the above
Answer is : Correct.
7. As with all other high-speed UTP copper cabling systems, systems designed to use Cat 8 are expected to have issues with ________.
1) A. Power consumption
2) B. Distance capability
3) C. Manufacturing practicality and cost
4) D. All of the above
Your Answer : D. All of the above
Correct Answer : D. All of the above
Answer is : Correct.
8. One specification of other structured cabling systems that may not be possible to meet with Cat 8 systems is the 100-meter link length.
1) True
2) False
Your Answer : False
Correct Answer : True
Answer is : Incorrect.
9. Unlike all other TIA category-rated cabling systems, Cat 8 is not expected to be ________.
1) A. Flame retardant
2) B. Made with both solid and stranded wire
3) C. Backward-compatible with earlier cabling
4) D. Flexible
Your Answer : D. Flexible
Correct Answer : C. Backward-compatible with earlier cabling
Answer is : Incorrect.
10. A major reason stated for the proposal for developing Cat 8 and a compatible Ethernet network is ________.
1) A. Interoperability among vendors of products
2) B. Selling more copper wire
3) C. Fighting the competition from fiber optics
4) D. Refusal of copper to “play dead”
Your Answer : D. Refusal of copper to “play dead”
Correct Answer : A. Interoperability among vendors of products
Answer is : Incorrect.
Total Questions in Quiz : 10, 40% Correct
Quiz ArchivesRetake the Quiz